tisdag 8 januari 2013

Fröknäcke - LCHF

Igår gjorde min goda vän Sofia (hennes blogg HÄR) ett eget knäckebröd.
Då kom jag på att jag gjorde ett fröknäcke för länge sen som blev väldigt poppis här hemma.
Så nu var jag tvungen att prova att göra det igen.
 
ca 150 g Ost
2 Ägg
1 dl Vatten
1½ dl Linfrön
1½ dl Sesamfrön
1 dl Pofiber
2 msk Olivolja
Några nypor Flingsalt
 
ca 45 minuter i ugnen - 150 grader

 Idag hade vi vanlig herrgårdsost hemma så det fick det bli
 Pofiber hittar man bland de glutenfria varorna i affären.

 Jag använder krossade linfrön och skalade sesamfrön. Men man kan använda nästan vilka frön som helst.
Blanda alla ingredienser i en bunke och rör om.
Häll i den rivna osten och rör om så det fördelar sig jämnt.
 Platta ut smeten på smörpapper på en plåt. Det absolut bästa är att använda sina händer att platta ut det med. Blöta händer ska det vara så går det som smort :)
 Försök att få smeten så jämntjock som möjligt.
 Så här ser det ut när man har tagit ut det från ugnen. Låt det stå och svalna i ca 15-20 minuter på ugnsgallret.
Även denna gången blev det supergott! Speciellt med lite smör och en ostskiva på :)
 
Allt detta gjordes medans den här lilla pajasen körde på mina hälsenor fyrtioelva gånger!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar