söndag 27 januari 2013

Kokosolja - Bästa medecinen

Jag blev så glad när jag hittade kokosolja i "min" ica butik. De har bara haft det äckliga silverpaketet med härdat kokosfett förut. Men nu har de tagit in Kung Markattas kokosolja!
Nu blir det några matskedar kokosolja varje dag i teet eller i kaffet.


Om kokosolja:

De positiva hälsoeffekterna av kokosfett är bland annat i hårvård, hudvård, stress, kolesterolnivåer, viktminskning, immunförsvar, matsmältning, ämnesomsättning, njurproblem, hjärtsjukdomar, högt blodtryck, diabetes, tandvård och benskörhet.
Kokosfettets hälsoegenskaper kan hänföras till förekomsten av laurinsyra, kaprinsyra och kaprylsyra, och dess egenskaper t.ex. antimikrobiella, antioxidanta, svampdödande, antibakteriella, lugnande med mera.
Laurinsyran i kokosfett?
Den mänskliga kroppen omvandlar laurinsyra till monolaurin som påstås hjälpa till att bekämpa virus och bakterier i kroppen. Det håller således ovanstående sjukdomstillstånd i chack och förebygger dem.


Kokosfett som hårvård:

Kokosfett innehåller laurinsyraKokosfett är ett av de bästa sätten att effektivt och naturligt vårda ditt hår. Det ger massor med näring tillhåret, och gör det glansigt och starkt. Att massera hårbotten med kokosolja ger en stark hårväxt fri från mjäll. Den hjälper till med återbildning av skadat hår, tack vare de proteiner den innehåller.

Kokosfett som hudvård:

Kokosfett är utmärkt massageolja för huden också.Det fungerar som en effektiv fuktighetskräm på alla typer av hud, inte minst torr hud . Fördelen med kokosfett på huden är jämförbar med mineralolja. Till skillnad från mineralolja, så har kokosfettet inga negativa biverkningar. Kokosfett är därför ett utmärkt sätt att förhindra torrhet och fjällning av huden. Kokosfettet förebygger även rynkor och slapp hud, som normalt blir framträdande med åldern. Den har utmärkta antioxindantiva egenskaper, vilket gör den så effektiv mot åldrande och förslitningar på huden. Kokosfett hjälper också vid behandling av olika hudproblem inklusive psoriasis, dermatit, eksem och andra hudinfektioner.

Med kokosfett får du i dig den laurinsyra som du behöver.

Kokosfett och hjärtsjukdomar:

Det finns en missuppfattning som sprids bland många människor att kokosolja är inte bra för hjärtat, eftersom det innehåller en stor mängd mättade fetter. Men kokosolja har inte det raditionella mättade fettet, utan ett som innehå¨ller laurinsyra, som faktiskt har positiva effekter på hjärtat och kolesterolet. Det minskar också förekomsten av skador i blodkärlen och hjälper därmed till att förebygga åderförkalkning.

Kokosfett och viktminskning

Kokosolja är mycket användbar i att minska vikten . Den innehåller korta och medellånga fettsyror som hjälper till att ta av övervikt. Det är också lätt att smälta och det hjälper till friska fungerande sköldkörtel och enzymer system. Vidare ökar kroppens ämnesomsättning genom att ta bort stress på bukspottkörtlar och därmed bränna mer energi och hjälpa feta och överviktiga människor att minska sin vikt. Därför människor som lever i tropiska kustområden, som äter kokosolja dagen som främsta matolja, normalt inte fett, feta eller överviktiga.

Kokosfett och matsmältningen

Kokosfett är utmärkt att ha i matlagning. Den hjälper till att förbättra matsmältningssystemet och därmed förhindra olika mag- och matsmältningsproblem som IBS. De mättade fetter som finns i kokosfett har antimikrobiella egenskaper och hjälper till att hantera olika bakterier, svampar och parasiter, som orsakar matsmältningsbesvär. Kokosfett hjälper också i absorptionen av andra näringsämnen som vitaminer, mineraler och aminosyror.

Kokosfett och immunförsvaret:

Kokosfett är också bra för immunförsvaret. Det är stärkande eftersom det innehåller antimikrobiella lipider, laurinsyra, kaprinsyra och kaprylsyra som har svampdödande, antibakteriella och antivirala egenskaper. Kroppen omvandlar laurinsyra till monolaurin som hjälper till att hantera virus och bakterier som orsakar sjukdomar som herpes, influensa, med mera.

Kokosfett och yttre infektioner

Kokosfett bildar ett kemiskt skikt på skadad hud som skyddar desinfierar sår och infekterade områden. Det hjälper också mot blåmärken, eftersom kokosfett ehjälper till att reparera skadade värnader. Kokosfett är tacksamt att använda mot svampinfektioner, candida, fotsvamp, blöjeksem med mera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar